torstai 5. maaliskuuta 2015

HAMMASLÄÄKETIETEENKANDIDAATTISEURAN 70. VUOSIJUHLAT


Aluksi historian lyhyt oppimäärä: Hammaslääketieteenkandidaattiseura perustettiin heti sotien jälkeen vuonna 1945. Kun lyhyellä matematiikalla vuodesta 2015 vähennetään 1945, saadaan ainejärjestömme iäksi 70 vuotta. Vuosittain järjestettävissä vuosijuhlissa juhlitaan HLKS:n taivalta ja tänä vuonna tasalukua juhlistettiin fiinisti Hilton Kalastajatorpalla Munkkiniemessä.

Helsingin hampaalla käytäntö menee niin, että kolmoskurssi järjestää vuosijuhlat. Heidän keskuudestaan valitaan lähes vuotta ennen juhlia emäntä, joka on päävastuussa tapahtuman järjestelyistä. Lisäksi valitaan eri tiimeille, kuten ohjelma- ja jatkotiimille, vastuuhenkilöt. He muodostavat yhdessä porukan, joka vastaa isojen vuosijuhlien järjestelyistä yhdessä muiden kurssilaisten kanssa, jotka kaikki pääsevät auttamaan. Tämän vuoden vuosijuhlista vastasi gammakurssin emäntä Nina Karhinen.
Vuosijuhlat alkavat iltapäivällä cocktail-tilaisuudella, johon saapuu niin HLKS:n hallitus kuin toimihenkilötkin, ja lisäksi kutsuvieraat muista ainejärjestöistä tai yhteistyötahoilta. Cocktail-tilaisuudessa eli "kokkareilla" juodaan kuohuvaa, nautitaan pientä cocktail-palaa ja vastaanotetaan kutsuvieraat, jotka onnittelevat kandiseuraa. Usein lahja on vettä väkevämpää hallitukselle, mutta myös mielikuvitusta oli käytetty: esimerkiksi Kandidaattikustannus antoi lahjaksi Therapia Fennican, jonka sisällys oli suunterveyttä käsitteleviä sivuja lukuunottamatta koverrettu pois ja sisälle piilotettu pari Jekkua ja legoja, mitäpä me tulevat hammaslääkärit muuta tarvittaisiinkaan! Kuopiosta saatiin klassinen kipukoukku, joka tulee varmasti tarpeeseen ergonomisen työskentelyasennon unohduttua kandilta jos toiseltakin.


Itse vuosijuhla alkoi kello 18, jolloin muutkin vieraat saapuivat paikalle. Siirryimme valokuvauksen kautta Kalastajatorpan pyöreään saliin, jossa istuimme pöydissä suurin piirtein vuosikursseittain ja nautimme kolmen ruokalajin illallisen. Ruoka oli suussasulavan hyvää, sisältäen niin tattikeittoa, poroa kuin suklaakakkuakin. Viinitkin maistuivat ja lämmittivät mukavasti tunnelmaa pöydissä. Ohjelmanumeroina oli mm. lauluesitys flyygelillä säestettynä sekä useampia puheita, muun muassa kansainvälisesti tunnetun ja useita tunnustuksia saaneen akateemikko Irma Thesleffin huikea puhe meille nuoremmille, tuleville hammaslääkereille. Lisäksi kolmoskurssin opiskelijat pitivät puheet miehelle ja naiselle ja luonnollisesti myös illan emäntä Nina sekä Hammaslääketieteenkandidaattiseuran tämän vuotinen puheenjohtaja Anna Mäkinen pitivät puheet. Illan yksi hieno hetki oli, kun kandidaattiseura palkitsi ansioituneita opiskelijoita. Kultaisia harrastemerkkejä jaettiin kolmelle valmistuvalle erittäin ansioituneelle viidennen vuoden opiskelijalle, pronssisia aktiivisuusmerkkejä sen sijaan useampia ja useamman kurssin kesken. Meidänkin kakkoskurssilaisten keskuudesta peräti kaksi aktiivista opiskelijaa palkittiin pronssimerkein!

Kello läheni puoltayötä, kun pääsimme tanssiparketilta medisiinariorkesteri Valkotakkien säestämien vanhojen tanssien jälkeen viileään kevättalven yöhön juhlapuvuissamme odottamaan kuljetusta jatkoille. Jatkot pidettiin tänä vuonna Vallillassa Ääniwallissa. Paikka muistutti jotain vanhaa teollisuushallia tms, joten kontrasti iltajuhlapaikkaan oli melkoinen. Ohjelma jatkoillakin oli onnistunutta: viitosvuosikurssin kurssibändi OJ and the Pectorals veivasi kunnon bilesetin noin tunnin ajan ja meidän kurssin DJ Graal viimeistään pisti porukan joraamaan aamun pikkutunneille saakka! Seuraavana aamuna olisi vietetty perinteistä Vuosijuhlien sillistä eli silliaamiaista kerhotilallamme Pesäkkeellä, mutta ainakaan allekirjoittanut ei koskaan sinne selvinyt, vaan toipui ankarasta juhlinnasta kotona peiton alla... Meidän kurssi onkin jo aloittanut ensi vuoden vujujen järkkäämisen suurella innokkuudella, niitä odotellessa!


Kuvat Ömer Acar http://www.acar.fi/


-Arttu ja AnnaEi kommentteja:

Lähetä kommentti