keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

HLKS:n 69. vuosijuhlat Ravintola Sipulissa 28.2.2014


Viime perjantaina järjestettiin HLKS:n eli hammaslääketieteenkandidaattiseuran 69. vuosijuhla Ravintola Sipulin Talvipuutarhassa. Vuosijuhla on perinteinen juhla, jonka järjestää kolmannen vuosikurssin opiskelijat. Paikalla on nykyisten hammaslääketieteen opiskelijoiden lisäksi kutsuvieraita, kuten muun muassa professoreita, opettajia ja ystävyysjärjestöjen edustajia. Tilaisuuteen pukeudutaan fiinisti - naisilla on iltapuvut ja miehillä frakit tai tummat puvut.Ennen varsinaista pääjuhlaa oli cocktail-tilaisuus, jossa HLKS:n hallitus vastaanotti kutsuvieraiden tervehdyksiä ja lahjoja. Meidän vuosikurssimme oli tilaisuudessa hyvin edustettuna, sillä HLKS:n nykyisen hallituksen ja toimihenkilöiden joukossa on yhteensä kahdeksan alfaa (mukaan lukien allekirjoittanut). Hallitustoiminta on hauskaa ja sen yhteydessä tutustuu ylempiin vuosikurssilaisiin, jotka suorittavat klinikkaopintojaan. Lisäksi kokouksissa istuessa pysyy ajan tasalla siitä, mitä yliopistossa ja omassa tiedekunnassa tapahtuu.Varsinainen pääjuhla sisälsi puheita, kolmen ruokalajin illallisen, esityksiä ja tietenkin akateemisen pöytäjuhlan tavoin lauluja. Meitä alfoja oli runsaasti paikalla, osa omien avecien kanssa. Illan päätteeksi tanssittiin wanhojen tanssit lääkiksen oman orkesterin, Valkotakkien, säestämänä. Tämän jälkeen ei kuitenkaan suunnattu vielä kotiin, vaan jatkoille Salmisaliin.
Jatkot juhlittiin Salmisaaressa, Salmisalissa, jonne oli ravintola Sipulista bussikuljetus. Tarjolla oli purtavaa sekä juotavaa ja niin sanotut ”nakkilaiset” hoitivat hommansa mallikkaasti! (Hatunnosto narikassa olleille!) Jatkoille oli mahdollisuus ostaa erikseen lippuja, eli muutkin kuin vuosijuhlaan osallistujat olivat bilettämässä mukana. Jatkoilla oli huippu tunnelma, jota nostatti kaksi bändiä; Nitrodisco ja Ananasbändi. Tanssijalalla pistettiin koreaksi hikikarpalot otsalla aamun pikkutunneille asti. 

Lauantaina oli perinteikäs Sillis, eli mättö-brunssi, jonka järjesti 4. vuosikurssilaiset. Järjestelyt olivat erinomaiset, pöperöt kohdillaan ja kirsikkana kakun päällä; PALLOMERI! Kokonaisuudessaan mahtavat juhlat! Ensi vuonna ehdottomasti uusiksi.

Terkuin Rosa ja Anna
Kuvat Ömer Acar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti