maanantai 31. maaliskuuta 2014

Klinikkafiilistely
Meille alfoille on järjestetty vanhempien vuosikurssien toimesta Klinikkafiilistely – niminen kurssi, jossa pääsemme seuraamaan heidän työskentelyään klinikalla, Helsingin yliopiston tiloissa. Ykkös ja kakkos vuodet opiskellaan yhdessä yleislääketieteeläisten kanssa preklinikka vaihetta ja sitten siirrymme klinikka vaiheeseen kolmannesta vuosikurssista eteenpäin.

Meillä Helsingissä denttareilla preklinkikan ja klinikan opetus tapahtuu fyysisestikin pääasiassa eri paikoissa. Ennen kuin saamme siirtyä klinikka vaiheeseen, tulee kaikki preklinikan kurssit olla suoritettuina tai muutoin on tiedossa pakollinen välivuosi, jäiks!

Klinikassa on paljon käytännön harjoittelua ja jo kolmannesta vuosikurssista lähtien saamme omat potilaat, joita hoidamme sitten ihan oikeasti. Jännittävää! Nyt olemme saaneet olla seuraamassa klinikassa olevia 4. ja 5. vuosikurssin opiskelijoita ja olemme päässeet jopa työskentelemään heidän työparinaan.

Ennen kuin pääsee Klinikkafiilistely kurssille, meidän pitää tehdä aseptiikka harjoitus (pastaputsi toisillemme) sekä netissä olevat tehtävät.  Tehtävien avulla meitä tutustutettiin mm. hammashoitovälineistöön, aseptiikkaan sekä yleiseen ”miten käyttäydyt potilaiden seurassa” -olemiseen.


Itse olen ainakin ollut todella fiiliksissä kyseisestä kurssista! Nämä kaksi vuotta on kuitenkin niin teoreettista ja välillä ”ei-niin-hammaslääketieteellistä” opetusta, että tällaiset kurssit nostattavat motivaatiota huimasti! Miten voikaan olla niin innoissaan, kun tuijottaa neljä tuntia yhtä juurihoitoa?! Itselläni on kaikenlisäksi huippu hyvä tyyppi seurattavana ja hän jaksaa vastata joka ikiseen ”mikä toi on? mitä tolla tehdään? miten tota käytetään?” –kysymykseeni! Huippu fiiliksin Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti