maanantai 29. syyskuuta 2014

Odontologiska spelen 2014

Jeah, me ollaan lähdössä reissuun! Odontologiska spelen (OS) on jokavuotinen tapahtuma, jossa pohjoismaiset hammaslääketieteen opiskelijat kerääntyvät kisaamaan leikkimielisesti (yeah right… ME VOITETAAN SE!!) Olympialaisten hengessä erinäisten lajien merkeissä. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 2.-5.10. Tukholmassa. Ensimmäinen OS tapahtuma järjestettiin vuonna 1968 ja kisamaa vaihtelee vuosittain. Tämä on kolme päivää kestävä bakkanaali, johon osallistuu noin 500 hammaslääketieteen opiskelijaa. Onhan tällä reissulla hyötyosuuskin, sillä sen lisäksi että saamme viettää kurssikavereittemme kesken aikaa, tutustumme tuleviin pohjoismaisiin kollegoihin ja varmasti kuulemme millaista hammaslääkisopiskelu on muissa pohjoismaissa.

Idea osallistumiselle tuli, kun tapahtumaa esiteltiin SHOL:n Turku exculla viime keväänä, ja mukana olleiden Millan ja Leon innostamana Helsingin yhteyshenkilöksi valittiin Heidi, joka on hoitanut tehtäväänsä suurella innolla! Heidi on ollut yhteydessä Tukholman järjestäjäorganisaatioon ja kaikkiin eri Suomen hammaslääkiskaupunkien reissun kontaktihenkilöihin. Myös me muut lähdimme tapahtumaan mukaan innolla, sillä meitä Helsingistä ilmoittautui samantien 19 lähtijää!

Pidimme ensimmäisen reissukokouksen Helsingin porukalla, jossa jaettiin vastuualueet; vaatetiimi, sponssi- ja näkyvyystiimi, speksitiimi ja matkustustiimi saivat jäsenensä sekä vetäjänsä. Työt aloitettiin samantien, jolloin mm. matkustustiimi selvitti matkustusvaihtoehdot ja varattiin matkat, kisapaidat ideoitiin ja yhteydenpito aloitettiin sponsoreiden kanssa sekä speksivideon ideointi alkoi.

 OS kokoustamista

Sponssipomon Johannan tervehdys: ”Tukholman matkaa varten päätimme kysyä yrityksiä mukaan matkan yhteistyökumppaneiksi. Kokosimme matkalle lähtijöistä pienen sponssitiimin ja yhdessä keksimme idean kisapaidoista, joihin yritykset saisivat logonsa esille. Kaikki matkalle lähtijät rekrytoitiin kysymään sponsoreita mukaan ja saimmekin yrityksiltä hyvän vastaanoton. Saimme neljä yritystä yhteistyökumppaneiksemme ja olimme todella iloisia heidän positiivisesta asenteestaan hammaslääketieteen opiskelijoiden matkan tukemiseen. Sydämellinen kiitos siis yhteistyöstä Colgate, MeridentOptergo, Fimet ja Oral kaikkien matkalle lähtijöiden puolesta.”

Paitapomon Rosan tervehdys: ”Kaikki on menny kivasti ja aika kivuttomasti. Helppoa, kun oli tuttu, jolla on oma vaatealan firma ja joka lähti sponssaamaan paitojen painatusta. Aika vähillä kokousteluilla ollaan selvitty: keväällä ideoitiin paita ja nyt syksyllä tarkennettiin kisa-asua. Koulun alkaessa tilasin sovituspaidat, ja niitä soviteltiin silloin muutama viikko sitten. Tällä hetkellä paitojen pitäisi olla painatuksessa ja saadaan näin ollen paidat reissuun!”


Syyslukukauden alussa pidimme toisen OS kokouksemme, jossa valittiin Olympia-kisatiimi (5 naista ja 5 miestä) sekä heidän kisa-asut, jotka johdattelevat joukkueemme voittoon ;) Syksyllä saimme speksivideon teon käyntiin, jossa vetovastuussa on ollut Leo. Hänen tervehdyksensä: ”Odontologiska Spelenin gaalailtaan pyydettiin jokaiselta kaupungilta omaa ohjelmanumeroa. Helsingin tiimi valitsi ilmaisumuodokeen videon. Työnjakoa mietittäessä valittiin siis vastuuhenkilöitä videon suunnitteluun ja toteutukseen. Valmistautuminen aloitettiin jo kauniina kesäpäivinä, kun kokoonnuimme pienellä porukalla heittelemmään ideoita videon sisällöstä. Varsinainen työ videon tiimoilta aloitettiin vasta syyslukukauden alettua, kun alettiin sumplia kuvausaikatauluja. Tavoitteena oli, että jokainen Helsingin tiimin osallistuja esiintyisi jossakin kohtauksessa. Koska meitä on lähdössä huikeat 19 henkeä, kuvauksia täytyi jakaa useammalle päivälle ja ihmisten aikataulujen palapeli olikin välillä haastavaa ratkottavaa. Kaikille löytyi kuitenkin lopulta aika ja kuvaukset saatiin hyvissä ajoin valmiiksi, mikä helpotti editoijan työtä huomattavasti. Elämää mullistavasta hammashuoltokokemukseta kertova juoni poiki pari hauskaa hahmoa, joita päästiin puvustamaan ja maskeeraamaankin. Kuvaukset olivat aina hauskoja ja kaikki eläytyivät vapautuneesti taustarooleihinkin. Tanssikohtaukset varmistivat myös, että Teuvo Lomanin Helsinki City Boy soi kaikilla päässä iltaan asti. Videon on jo viimeistelyjä vaille valmis, ja editoidessa kutkuttaa jo ajatus, millaisen vastaanoton pohjoismaiset kollegamme antavat.”

Speksivideon kuvauksissa...

Meillä on siis tulossa ohjelmantäyteinen pitkä viikonloppu! Torstaina meitä odottaa tutustumistapahtuma, perjantaina kaupunkisuunnistusta joukkueissa (yhdessä joukkueessa on jäseniä kaikista pohjoismaista), lauantaina ovat THE olympialaiset, jossa uljas kisajoukkueemme edustaa, sekä gaalaillallinen.

Odotamme matkaa innolla! Tapahtumasta tiedotus ja järjestelyt vaikuttavat todella hyvin suunnitelluilta ja organisoiduilta. On ollut mahtavaa myös tutustua jo reissun suunnittelun ajan paremmin helsinkiläisiin eri vuosikurssien opiskelijoihin. Kerromme matkan jälkeen, mitä kaikkea siellä tapahtuikaan!

Suuri kiitos yhteistyöstä sponsoreillemme:


Terveisin Anna ja Heidi sekä koko OS2014 Helsingin tiimi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti