sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kateutta ja kilpailua vai yhteishenkeä ja kannustamista?

Ennen kuin hain opiskelemaan Helsingin lääkikseen, olin kuullut että siellä on kova kilpailu ja huono yhteishenki opiskelijoiden kesken. Nyt kun itse olen siellä, ihmettelen väitettä suuresti, sillä en ole törmännyt tälläiseen ilmiöön. No joo, myönnän että vaikka kilpailua tapahtuisi silmieni edessä, en naivina ja sinisilmäisenä sitä edes huomaisi. :D Siksi kyselin asiaa muilta kanssaopiskelijoilta.

Tässä yhden kurssikaverin kirjoittama vastaus: "Kai sitä (tervettä) kilpailua saa ja pitääkin esiintyä jossain määrin ja tällä siis tarkoitan että jos huomaa kaverin/kavereiden menestyksen motivoivan itseään yrittämään vielä kovemmin, antaa mennä vaan. :D Kuitenkin tämä suomalaiselle ominainen kuolemansyntinäkin tiedetty tunne, kateus, ja sitä seuraava paskanjauhanta on ikävää eikä sen synnyttämä ilmapiiri aja kenenkään etua. Tätä ei mielestäni kuitenkaan aivan kauheasti ole kuvankauniin vuosikurssimme Cursus Manus Sanantesin taholta ilmennyt. Toivottavasti asia tulee pysymään jatkossakin niin :) "

Juuri näin! Itse koen tätä hyvää kateutta enemmänkin siinä, kun kuulee muilta kurssikavereiltaan, mitä he ovat ennen opiskeluitaan tehnyt. Niin monet on olleet vaihdossa, työskennelleet mielenkiintoisissa paikoissa ja vaikka mitä! Siitä tulee sellainen fiilis, että mäkin haluun! :)

Tämä ei mene kateuden ja kilpailun piiriin, mutta jotkut ovat sanoneet sitä, että tulee sellainen "apua pitäiskö munkin jo tehdä sitä-tätä-tota" -olo, kun toiset kurssillamme tekee töitä hammashoitajana, syväreitä (kirjallinen työ, joka pitää jossain vaiheessa opintoja tehdä) tai jopa väitöskirjaa. Parasta tässä kaikessa on, että kenenkään ei ole pakko olla samassa tilanteessa toisten kanssa. Toiset haluavat olla kesätöissä perushoitajina, toiset tutkijoina. Jokainen kasvattaa vahvuuksiaan eri tavalla.

Meillä Cursus Manus Sanantesilaisilla on järjettömän hyvä yhteishenki ja sellaisena se aivan varmasti pysyy! Mun mielestä on vaan ihanaa kuulla, mitä toiset ovat kesällä tai koulun ohessa tehneet ja "olla kateellinen" siitä :) Terkuin Anna
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti