torstai 7. toukokuuta 2015

Preklinikka ohi?

Blogimme on elänyt hiljaiseloa monestakin syystä, joista suurin on kanditentti!
Kanditentti on vain ja ainoastaan Helsingin lääkiksen oma tentti, joka toimii preklinikan loppukuulusteluna. Kanditentti on tosin nyt poistumassa ja me saimme kunnian olla viimeinen vuosikurssi, joka sen joutuu tekemään.

Meillä oli kahden viikon lukuloma kyseistä tenttiä varten. Jokainen käytti kyseisen ajan tyylillään; osa luki kotona yksin, jotkut kokoontuivat kavereiden kesken opiskelemaan ja jotkut, noh, oli häämatkalla. ;D Itse opiskelin suurimman osan ajasta kotona, mutta kokoonnuimme pbl ryhmän kanssa muutaman kerran kertailemaan. Siitä oli kyllä todella paljon hyötyä!

No, eilen se kanditentti kuitenkin oli. Ensin kolme tuntia essee kysymyksiä, tunnin tauko ja loppurutistuksena kaksi tuntia oikein-väärin väittämiä. Jotkut kysymykset olivat hyvinkin spesifejä, jotkut ns. "yleispäteviä". Kanditentti täytyy olla suoritettuna viimeistään ennen nelosvuosikurssille siirtymistä, joten uusintakertoja on onneksi vielä jäljellä. Vielä ei uskalla hehkuttaa, mutta jos kanditentti on läpi, me ollaan virallisesti hammaslääketieteen kandidaatteja (hui!).

Preklinikka alkaa olemaan käytännössä ohi. Nyt me erkaannutaan medisiinareista, sillä heillä alkaa johdanto patologiaan kurssi ja meillä mikrobiologia. Ja ihan kohta kesäloma!!

P.s. Hurjasti tsemppiä lääkikseen hakijoille! Kahden viikon päästä se on jo ohi ;)

Terveisin Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti