perjantai 30. lokakuuta 2015

Odontologiska Spelen 2015

Odontologiska Spelen on pohjoismaisten hammaslääketiedekaupunkien välinen tiukkaakin tiukempi urheilukisa, johon osallisujat valmistautuvat tyypillisesti useamman kuukauden ajan. Koko joukkueen kisakunnon tulee olla täydellinen; lihasten vetreät ja kannustushuutojen kovat. Kuitenkin erityisesti nesteytyksen tulee onnistua, mikäli haluaa tavoitella voittoa kivenkovien hammaslääkäriopiskelijoiden taistellessa toisiaan vastaan pussihyppelyssä, vesiämpärin kannattelussa, skumppapullonkorkin ampumisessa ja muissa vuosittain vaihtuvissa urheilulajeissa.

Tänä vuonna kisat järjestettiin Ruotsissa, Göteborgissa 17-20.9.15. Helsingistä meitä lähti taas toistakymmentä opiskelijaa edustamaan kaupunkiamme.

Odontologiska Spelenin tapahtumat jakautuivat kolmelle päivälle, kuten edellisenäkin vuotena. Saapumispäivänä hotelliin kirjautumisen jälkeen kaupungilla järjestettiin perinteinen paraati, jossa kaupungit kulkevat kulkueessa tiimiasuissaan orkesterin johtamana ja laulavat omia kannatuslaulujaan. Meillä oli päällämme haalarit ja kisapaidat sponsoriemme logoilla. Paraatin jälkeen oli hieman vapaa-aikaa, jonka jälkeen koko porukka suuntasi paikalliseen yökerhoon.

Seuraavaksi päiväksi Göteborgilaiset olivat järjestäneet meille kaupunkikierroksen, jonka aikana mm. pelasimme golfia kalalla ja tennispallolla sekä otimme mitä hienoimpia jäljennöksiä, muttei tälläkertaa hampaista. Illalla koko jengi lähti jatkoille meille varattuun hienoon kallioon louhittuun tilaan. Illasta parhaiten jäi mieleen, kun opetimme muutamaa norjalaista laulamaan Anssi Kelaa. Ja kyllä, se oli hauskempaa miltä kuulostaa. Toki pelkissä legginseissä ja henkseleissä tanssiminenkin on aina välillä ihan rentouttavaa. Koko toisen päivän ajaksi olimme pukeutuneet siis miimikoiksi. Vaikka paidat pysyivät vielä kaupunkikierroksen ajan tiukasti päällä, niin uteliaat katseet eivät aivan heti loppuneet kesken.

Viimeisenä päivänä koitti viimein kauan odotetut kisat. Kisaan olimme jälleen pukeutuneet miimikoiksi. Asuvalinta sopi virtaviivaisuutensa puolesta erinomaisesti tiukkaan kisailuun. Koko kisan voittoa Team Helsinki ei kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut saavuttamaan, mutta köydenvedossa jatkoimme sentään edellisvuoden voittoputkeamme.


Kisojen jälkeen palasimme hotellille vaihtamaan juhlapuvut päälle ja suuntasimme gaalaillalliselle, joka oli jälleen erittäin upea tapahtuma ja koko reissun huipentuma. Ruoka oli hyvää ja kaupunkien toisilleen järjestämistä esityksistä näkyi, että vaivaa oli nähty todella paljon. Myös Team Helsingin Odontologiska Spelen aiheinen videospeksi sai todella raikuvat suosionosoitukset. Ilmeisesti teimme vaikutuksen atleettisuudellamme, vai olisikohan videolla vilahtaneilla Tre kronor kuvioisilla stringeillä ollut sittenkin oma osuutensa asiaan.


Jos opiskelet hammaslääketiedettä, niin suosittelen lämpimästi tulemaan ensivuonna mukaamme Norjaan, Bergeniin. Jos haluat välttämättä välttyä matkakuumeelta, niin suosittelen olemaan katsomatta kuvia Bergenistä. Olen itse osallistunut Odontologiska Speleniin kahdesti. Molemmilla kerroilla reissu on ollut ehdottomasti vuoden parhaimmistoa ja muisteltavaa on riittänyt pitkään. Hienointa tapahtumassa on ollut pohjoismaisiin kollegoihin ja kaupunkeihin tutustuminen sekä mahtavan yhteishengen muodostuminen etenkin oman kaupungin osallistujien, mutta myös muiden kaupunkien kisailijoiden kesken.

Lopuksi haluan kiittää tukijoitamme Colgate Student Club Nordicia, Oralia ja Odontologiska Samfundetia, jotka tekivät tämän matkan kustannuksista hieman opiskelijaystävällisemmät.

Käykäähän kaikki hammaslääketieteen opiskelijat liittymässä Colgaten Student Club Nordiciin facebookissa.

Myös Odontologiska Samfundet (OSF) toivottaa kaikki ruotsinkielentaitoiset nuoret hammaslääkärit ja hammaslääkäriopiskelijat lämpimästi tervetulleeksi jäsenikseen.

terveisin Petrus

P.S. Kisailun tuoksinassa Tukholmalaiset päättivät jo puolestamme, että lähdemme heidän kanssaan Bergeniin, varastamalla banderollimme.
1 kommentti:

  1. Hieno kirjoitus ja mahtava kuulla, että lähditte sankoin joukoin Ruotsin maalle kisailemaan! Toivottavasti ensi kerralla voittokin tulee. :)

    VastaaPoista