tiistai 8. syyskuuta 2015

Organon Dentale ja ContracturaHammaslääketieteen kandidaattiseuralla on oma lehti, jonka päätoimittajana olen toiminut viime keväästä lähtien. Lehden tekeminen piti kiireisenä, mutta olin super onnellinen, kun mukaan lähti monta innokasta kirjoittajaa! Värväyksen uhreiksi joutuivat monet Cursus Manus Sanantesilaiset ja heidän joukostaan löytyi myös parhaan kirjoituksen kirjoittaja! Kannattaa siis katsoa, miltä suuri suunterveyskysely näyttää!

Organon Dentale lehdet löydät sähköisesti HLKS:n nettisivuilta.
Mielestämme saimme erinomaisen lehden aikaiseksi ja monta upeaa kirjoitusta! Alla yksi monista.

Terkuin Anna

Contractura – Lääkiksen kiipeilykerjo

Pääsin hammaslääkikseen pari vuotta sitten ja aktiivisena liikkujana ilahduin erilaisten urheilukerhojen määrästä. Lääkiksestä löytyy jokaisella jotain: jalkapallo joukkueet (tytöille ja pojille omansa!), juoksukerho, tenniskerho, laskettelukerho, you name it,.. Ja mikä parasta edustettuna on myös itselleni rakas laji, nimittäin kiipeily!
                      Lääkiksen kiipeilykerho, Contractura ry on perustettu vuonna 2004. Contractura (latinaa) tarkoittaa pitkäkestoista lihasten supistustilaa, jota tarvitaan kiipeilyssäkin. Kerhollamme on hallitus, jossa on vuodesta riippuen kymmenkunta ihmistä. Hallituksen kesken järjestämme erilaisia kiipeilytapahtumia, joihin ovat tervetulleita kaikki lääketieteenopiskelijat, niin medisiinarit kuin denttaritkin.
                      Suurimpiin Contracturan järjestämiin tapahtumiin kuuluu keväisin järjestettävät  kiipeilykisat yhdessä Aaltoyliopiston kiipeilykerhon Orankin kanssa. Kisat ovat hyvin leikkimieliset, ja mukaan voi lähteä vaikka ei olisi koskaan aikaisemmin kiipeillyt. Kiipeilykisojen ohjelmaan on aikaisimpina vuosina kuulunut myös mukavaa illanviettoa saunoen ja hyvää ruokaa syöden, sekä omia kiipeilykokemuksia kavereille jaellen. Syksyisin Contractura on järjestänyt myös toisen laajemman tapahtuman - Kiipeilypäivän. Kiipeilypäivän ideana on ollut kerätä kaikki kiipeilystä pitävät, niin ensikertalaiset kuin kokeneemmatkin vuorikiipeilijät, saman katon alle tsempaamaan toinen toisiaan mitä huikeimpiin kiipeilysuorituksiin. 


                      Pienempinä tapahtumina olemme järjestäneet myös kuukausittaiset kiikkumiitit, jääkiipeily kokeiluita pikkukosken pirunkallioilla kevät talvesta, sekä ulkokiipeily excursioita mahdollisuuksien mukaan keväisin. Jo valmistunut kiipeilygurumme Jukka on järjestänyt myös erilaisia kiipeilykursseja, kuten alkeiskursseja, lead-kursseja ja viime keväänä ulkokiipeilykurssin. Lisäksi kaikkien on mahdollista käydä kesäisin ulkona boulderoimassa omatoimisesti, sillä Contractura omistaa pari omaa pädiä, jotka ovat vapaasti lainattavissa. Viime kesänä hankimme myös slack linen, jolla on hyvä harjoittaa tasapainoaan. Mikä on sen ihanampaa kuin lämmin kesäinen ilta puistossa, paljon kavereita ja slack line! Lasneerasimme myös vuoden alusta Contracturan oman haalarimerkin ja tekeillään on myös Contracturan logolla varustetut kiipeilypaidat!

                      Olen itse ollut Contracutran toiminnassa mukana ensimmäisestä opiskeluvuodestani asti, ja rakastanut joka hetkeä! Meillä on mahtava joukko kiipeilystä innostuneita lääkisläisiä ideoimassa ja toteuttamassa erilaisia kiipeilyaktiviteetteja. Toivotamme tervetulleiksi mukaan toimintaan kaikki uudet ja innokkat kiipeilynharrastajat. Seinillä tavataan!

Terkuin,
Mia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti